Kun lapsesi on Pupulan hellässä huomassa, kiinnitäthän huomiota seuraaviin asioihin:

Päiväkoti aukeaa klo 6.30 ja sulkeutuu klo 17.00

Olethan ajoissa ottamassa lapsesi vastaan. Saavu mieluiten paikalle ennen viittä.

Oikea vaatetus ulos ja sisälle

Merkitse jokaiseen vaatteeseen lapsen nimi. Pupulassa touhuaa monta lasta ja nimettömät vaatekappaleet päätyvät helposti väärään paikkaan tai väärälle lapselle. Talvikeleillä on ehdottoman tärkeää, että lapsi on sään mukaan vaatetettu. Ulkona leikkiessä lapsi saattaa kastua ja vilustua, jolleivat vaatteet ole kylmän ja veden kestävät.

Pakkaa lapselle mukaan sisätiloihin:

  • Sisätossut
  • Varapaita ja -housut
  • Vara-alusvaatteet
  • Vaippaikäiselle vaippoja riittävästi

Lapsen tuominen ja hakeminen

Kun tuot lapsen aamulla, yhytäthän jonkun aikuisen ja jätät lapsen hänelle. Vaikka lapsesi olisi tottelevainen ja osaisi kulkea autosta tai kadulta sisälle, saata hänet aina perille. Jos joku muu kuin lapsen vanhempi hakee lapsen iltapäivällä, ilmoita siitä ajoissa. Emme laske lasta kenenkään tuntemattoman mukaan, vaikka hän kuinka vakuuttaisi olevansa isoäiti, veli tai serkku.

Sairas tai puolikuntoinen lapsi

Kipeää tai kipeytyvää lasta ei saa tuoda hoitoon. Kuumeen jälkeen tulee olla yksi kuumeeton päivä, ennen kuin lapsi voi taas osallistua hoitoon. Jos lapsi sairastuu päiväkodissa, soitamme siitä heti vanhemmille. Varmistathan, että päiväkodilla on molempien huoltajien numerot.

Aamupala

Pupulassa syödään aamupala klo 8.00 – 8.30. Jos lapsesi myöhästyy aamupalalta, ilmoitathan siitä heti, että osaamme varata myös hänelle aamiaista. Varsinkin erikoisruokavaliota seuraavan lapsen kohdalla on tärkeää, että aamupalalle tulosta tai poisjäämisestä ilmoitetaan. Jos lapsi on ehtinyt syödä aamupalan kotona, ilmoitathan siitä samalla, kun jätät lapsen. Ilmoita erikoisruokavalioista Pupulaan (tuo myös lääkärintodistus keittiöön).